puppennest31082017
fotoboek
terug-icon

Op 30 augustus 2017 is ons A-nest (Aglia Tau) geboren.
Vier reuen en drie teven.

Het dagboek van de bevalling in woord en beeld.

Videoboek

In het Videoboek kunt u films van het A-nest zien.
Klik dan op het videoboek hier links.

A-nest:  Aglia Tau Van de Vlinderdoes

Aglia Tau

De tauvlinder (Aglia tau) is een vlinder uit de onderfamilie Agliinae van de familie nachtpauwogen (Saturniidae).
De wetenschappelijke naam van de soort werd, als Bombyx tau, in 1758 door Linnaeus gepubliceerd.
 

De vlinder heeft een spanwijdte tussen de 60 en 84 millimeter. De soort overwintert als pop. De mannetjes zijn snelle, onrustige vliegers op zoek naar de vlak bij de grond rustende vrouwtjes. Deze vlindersoort komt voor in loofbossen van Europa tot Japan. De vliegtijd is van eind maart tot begin juni in één generatie. In Nederland is de soort zeldzaam, en komt vooral voor op de Veluwe, in België is de soort bekend van bossen uit het midden en zuiden van het land.

Fotos

Foto’s van het A-nest.
Klik dan op de fotocamera hier links.

Groei

De puppen één dag oud en één jaar oud
Van pup tot puber

Test